I korsningen hälsa och teknik blir det allt trängre med nya produkter hela tiden. Vissa smarta och innovativa, andra lite mer onödiga. iHealth Scale hamnar närmare den sistnämnda kategorin. En våg har nog de flesta där hemma, men försäljningsargumentet för den här vågen är att den kommunicerar vikten till din iOS-enhet via bluetooth. På telefonen eller paddan har du en app där du sparar vikten och kan räkna ut bmi, följa din viktutveckling mot (eller bort från) en målvikt, samt föra mat- och träningsdagbok.

Vågen är enkelt på gränsen till sparsmakat designad.
Det här låter ju jättebra, inte sant? På pappret ja. Problemet är hur det fungerar i praktiken. Om vi börjar med vågen så måste du manuellt para ihop den med telefonen varje gång du ska väga dig. Då går det nästan snabbare att skriva in resultatet manuellt. Och sedär, du har genast sparat drygt 850 kronor.

Att väga sig går bra. Att föra matdagbok är svårare.
Appen är i sin tur helt okej för viktstatistiken, men att föra matdagbok är riktigt enerverande. Varje kategori, till exempel frukostflingor, har så fruktansvärt många poster som dessutom är otydligt beskrivna att det är i stort sett omöjligt att hitta rätt. Och söka går inte heller för du måste skriva in namnet ordagrant för att hitta rätt. “Kelloggs” går inte, utan du måste skriva “Kellogg’s” för att hitta flingorna.
Nej, iHealth Scale är inget vidare alternativ för dig som vill ha en uppkopplad våg, särskilt inte när Withings billigaste variant kostar drygt 200 kronor mer. Den enda poäng vi ser är om du redan har någon av iHealths andra produkter (blodtrycksmätare eller pulsklocka) och vill använda samma app. Men då kan du egentligen använda en vanlig våg och skriva in vikten mauellt.
Fakta: iHealth Scale
Pris: 1000 kr

- Snygg design
- Appen är gratis…

- …men svåranvänd
- För dyr
- Bluetooth måste paras varje gång vågen används
Betyg
:
