Fyra månader med Iphone X
Med mer än fyra månaders dagligt användande har vi hunnit se vad Apples toppmodell Iphone X verkligen går för. Det är Apples dyraste Iphone hittills, så visst hoppas vi att de goda första intrycken vi hade av mobilen ska stå sig även i dag. Då hyllade vi telefonen för den stora, fantastiska och smått overkliga skärmen, att gesterna som ersätter hemknappen fungerade överraskande bra och att Face ID verkade pålitligt.
Hur väl har Iphone X åldrats? Och framför allt, tycker vi fortfarande att den är värd sitt höga pris?
Face ID – utan obehagliga överraskningar
Med Iphone X försvann både hemknappen och Touch ID, samtidigt som svepgester ersatte knappen och Face ID tog över inloggningen. Slopandet av hemknappen och införandet av Face ID är givetvis tätt sammankopplade. När Face ID ansågs vara tillräckligt bra för att ersätta Touch ID behövdes inte längre en knapp, och då kunde skärmen växa ända längst ned på telefonen istället.
Läs också! Vi betatestar IOS 11.3: Största nyheterna – och så fungerar nya batterifunktionerna

Och det är faktiskt imponerande hur en så stor förändring i hur vi navigerar vår Iphone ändå gått rätt smärtfritt. Vi har lyckligtvis blivit utan några större skandaler kring Face ID och vi har sett få – om ens något – försvarstal för den gamla hemknappen.
Det går att lura Face ID om vi verkligen anstränger oss. Alltså så pass mycket att vi varsamt och mycket noggrant skapar en 3d-mask av vårt offer, lyckas komma över dennes Iphone X och inom 48 timmar lyckas logga in på senast det andra försöket innan Face ID per automatik avaktiveras. Om du är en världspolitiker, en politiskt utsatt person i en förtryckarregim, eller om du har en ond tvilling som du vet vill dig illa bör du nog fortsätta använda lösenkoden.
Vi andra nöjer oss med att telefonen inte går att lura med ett vanligt fotografi, för det hade varit jobbigt. Face ID är tillräckligt bra och säkert för vanligt vardagligt användande och har nu godkänts som inloggnings- och signeringsmetod i Bank ID-appen.
Våra första intryck av Face ID har visat sig stämma rätt bra även med runt fyra månaders dagligt användande i ryggen. Det är ungefär lika snabbt som Touch ID, men tyvärr inte helt utan praktiska problem. Det är framför allt vid två tillfällen som vi kan sakna Touch ID (eller ännu hellre, ett bättre andra generationens Face ID). Dels när vi ska låsa upp mobilen när den ligger ned på ett bord, och dels när vi ligger ned i sängen eller soffan och försöker öppna telefonen. Iphone X är helt enkelt lite kinkig med i vilken vinkel den läser av vårt ansikte.
De flesta andra gånger känns det fullt naturligt och vi behöver inte ens tänka på inloggningen – som det borde vara alltså. Har vi precis diskat slipper vi trycka in lösenkoden för att Touch ID inte fungerar, vi sveper bara upp från botten istället.

Vem saknar egentligen hemknappen?
Hemknappen har fungerat rätt bra under de tio år den har funnits på Iphone (men undantag för de gånger den gått sönder, vilket hände då och då). Därför är det också imponerande hur snabbt vi kunde vänja oss av med knappen.
Gesterna känns nämligen hur naturliga som helst, i princip redan från dag ett. Att gå tillbaka till en äldre telefon med hemknapp känns plötsligt extremt ålderdomligt och vi saknar inte den gamla knappen alls. Så snart vi har lärt oss en del trick, som att svepa längs med botten för att byta till senast använda app, går allt hoppande mellan appar som på räls.
Missa inte! 8 dolda funktioner i Iphone X du kanske inte visste fanns
Ett problem är dock kvar, vilket vi också nämnde redan i vårt test. Kontrollcenters klumpiga placering längst upp i högra hörnet gör det svårt att nå med bara tummen. Apple bör sträva efter att vi ska kunna använda mobilen med en hand, men för att nå en av de mest använda funktionerna på Iphone i dag måste vi alltså byta grepp. Det känns fortfarande som en dålig kompromiss.
Batteritid – äntligen har Apple tagit sig i kragen
Apple verkar ha tagit till sig av kritiken från tidigare Iphone-modeller om för små batterier. Iphone X har ett batteri lika stort som en Iphone Plus-modell, och trots en stor skärm som täcker hela framsidan och att Face ID slukar mer ström än Touch ID är vi klart nöjda med batteritiden. Självklart kan det alltid bli bättre, men det här torde vara första gången vi är helt nöjda med batteritiden i en Iphone som inte är en Iphone Plus-modell.
Prestanda – framtidssäkert
Vi sa det redan med Iphone 7 år 2016, och kan konstatera det även med Iphone X. Nya Iphone-modeller har i dag så pass kraftfulla processorer att det är svårt att alls utnyttja kraften till max, möjligen med undantag för något tungt spel eller en ar-app. Det ger en telefon som är framtidssäkrad.
Läs också! Stor kartläggning: Så länge håller mobilen – kolla din modell här

Kamerorna – riktigt bra, men med ett frågetecken
Ett mer utförligt test av kamerorna hittar du här, men vi kan här kort konstatera att kamerorna på baksidan inte gör oss besvikna. Porträttläget är bra och vi gillar att även telekameran har optisk stabilisering numera. Det gör att vi kan förvänta oss ett bra resultat, nästan oavsett hur vi använder kamerorna.
Frontkameran är bra i sitt vanliga läge, men porträttläget är däremot ingen höjdare. Den verkar inte alls veta var vårt ansikte slutar och var bakgrunden börjar, med resultatet att delar av ansiktet, glasögon och hår ofta suddas ut. Här finns alltså mer jobb att göra, och vi hoppas på fler uppdateringar på denna front.
Iphone X är en perfekt telefon för den som vill ha en stor skärm i litet format, som vill ha det bästa Apple har att erbjuda i teknikväg. Det står efter fyra månaders användande klart att det här är framtiden för Iphone.
Efter några månader på marknaden har Iphone X dessutom halkat ned i pris och närmar sig en nivå som vi i vårt första test tyckte skulle vara rimligare, det vill säga runt 10 000 kronor för 64 GB-modellen.

Det är fortfarande inget reapris, men det svider aningen mindre i plånboken. Har du däremot inte bråttom att uppgradera kan det vara läge att hålla ut några månader till. Det ryktas det om att Iphone X-formen och Face ID ska leta sig även till en billigare version med 6,1 tum stor lcd-skärm, samt att vi kan få se en Iphone X Plus för den som vill en ännu större skärm.
Missa inte: Läs allt om nästa Iphone X här – största Iphone någonsin?
Omdöme
Vi har ingen anledning att vare sig höja eller sänka vårt tidigare betyg, det här är fortfarande Apples bästa Iphone någonsin. Nu dessutom lite billigare.
Fakta: Iphone X
Lagringskapacitet: 64/256 GB.Färger: Silver eller rymdgrå.
Skärm: Super Retina HD-skärm, 5,8 tum oled. 2 426 x 1 125 pixlar (458 ppi). True Tone. P3-färger.
Processor: Apple A11 Bionic, 6-kärnig med inbäddad rörelseprocessor (M11).
Kontrast: 1 000 000:1.
Ljusstyrka: 625 cd/m2.
Batteritid: 21 h samtal, 12 h surf. Trådlös laddning med Qi-laddare. Stödjer snabbladdning, upp till 50 procent på 30 minuter.
Bakre kamera: Dubbel 12 megapixel med vidvinkelobjektiv (bländare ƒ/1,8) och teleobjektiv (bländare ƒ/2,4), optisk bildstabilisering på både kameror.
Frontkamera: 7 megapixel (bländare ƒ/2,2).
Mått: 70,9 x 143,6 x 7,7 mm.
Vikt: 174 gram.
Vattentålig: Ja, IP67-klassad.
Tillverkare: Apple.
Pris: 10 490 kronor (64 GB) hos CDON, 12 445 kronor (256 GB) hos Proshop.
Hitta operatörernas billigaste erbjudanden för Iphone X här

Skärmen
Bra batteritid
Kameran
Face ID fungerar som förväntat

Fortfarande en dyr telefon
Placeringen av Kontrollcenter
Första veckan med Iphone X
Första veckan med Iphone X: Face ID, batteritid – och sakerna vi saknar
Efter drygt en vecka med Iphone X har vi hunnit bekanta oss mer med Apples nya toppmodell. ”Framtidens Iphone” är snudd på utslitna ord när det gäller Iphone X, men faktum är det känns precis så. Att skärmen tar upp nästan hela framsidan är ett välkommet steg bort från de tidigare så stora kanterna på Iphone. Det är helt enkelt skönt att kunna få en stor skärm, men utan att behöva köpa den otympliga Iphone 8 Plus.Gesterna som ersätter hemknappen kräver lite övning, men känns snart väldigt hemma. Att svepa upp för att gå hem är ett väldigt naturligt sätt att stänga en app på. Svepet från botten av skärmen fungerar precis som en hemknapp även när det gäller andra aspekter – vill vi gå tillbaka till första app-skärmen, eller gå tillbaka från läget där vi byter plats på appar – räcker det med ett svep upp.
Stort kameratest! Iphone X, Iphone 8 Plus och Iphone 7 Plus – vilken fotar egentligen bäst?

Att gå tillbaka till en äldre Iphone med hemknapp känns plötsligt ganska konstigt. Och på flera sätt är hemknappen ett långsammare sätt att navigera i IOS. Ett svep upp på skärmen för att aktivera multitasking går ofta snabbare än att dubbelklicka på hemknappen och vänta på att animationen ska bli klar, speciellt om vi använder knepet med att svepa i 45 grader.
En detalj vi inte trodde skulle märkas så mycket är de rundade kanterna på Iphone X, men så fort vi går tillbaka till en äldre Iphone känns de ”hårda” 90-graderskanterna på skärmen väldigt omoderna.
Många av våra initiala intryck av Iphone X lever kvar ännu – det här är verkligen världens bästa Iphone. Men en sak som fortfarande är exakt lika irriterande som första gången vi använde Iphone X är Kontrollcenter. Placeringen är inget annat än halvtaskig kompromiss, och förstör den i övrigt smidiga navigeringen i Iphone X.

För att över huvud taget se batteriprocenten måste vi dessutom ända upp till det högra hörnet och dra ned Kontrollcenter. Samma sak om vi vill se om ett alarm är ställt, eller om vi har låst skärmorientering. Reachability-läget hjälper en aning, men det är långt ifrån optimalt.
Läs också! Nå allt på Iphone X med en hand – så fungerar Reachability
Godkänd batteritid
I vårt första test av Iphone X utelämnade vi detaljer om batteritiden, helt enkelt för att det inte går att säga något vettigt om det efter bara några timmar med en ny mobil – timmar då vi frenetiskt testar alla nya funktioner, begrundar den fantastiska skärmen och dessutom synkar all data, appar och tjänster vi använder till vardags.Efter en vecka kan vi säga att batteriet inte är något orosmoment som det kunde vara i vissa mindre, äldre Iphone-modeller, och vi är glada över att Apple lyckats klämma in ett batteri i Plus-storlek trots ett mindre skal. Vi kan allt som oftast ta oss igenom en dag med normalt användande på en laddning – det är jämförbart med batteritiden i Iphone 8 Plus, möjligen något sämre.
Det är också skönt att ha snabbladdning till hands – som tyvärr kräver extra hårdvara. Att bara skicka med en vanlig laddare i paketet är sniket. Trådlös laddning är en trevlig bonus, och även om det knappast är en nödvändighet tror vi att vi snabbt kommer att välja laddplattor framför kablar. Och för bilar med inbyggd laddplatta är det rejält smidigt, helst ska där också finnas stöd för sladdlös Carplay.
Skärmen är underbar
Skärmen är ett under av både skärpa, färgrikedom och svärta. Betraktningsvinklarna är bra men visst blir den något missfärgad i vissa vinklar, vilket är typiskt för oled-skärmar. Flärpen är lyckligtvis lätt att glömma bort i nästan alla lägen, förutom i landskapsläge och när vi kollar på video.
Missa inte: Flärpdödarna är här! Här är apparna för dig som avskyr Iphone X-flärpen
Den nya skärmen kräver också ett omtänk kring hur appar beter sig på skärmen, och där går det inte så snabbt. Många tredjepartsappar är fortfarande inte anpassade, inte minst Google sackar efter här. Även en del av de appar som uppdaterats till den nya skärmen, fungerar halvdant. Exempelvis Instagram-appen, vars volymkontroll hamnar ”bakom” flärpen. Osnyggt.

Ibland saknar vi en Plus-telefon
Skärmen är stor i Iphone X men det finns fortfarande utrymme att växa, främst på bredden. Här och där märker vi att trots allt att det är en ganska smal skärm vi har att göra med, jämfört med Iphone Plus-storleken. Det gör det lättare att med en tumme nå över hela skärmen utan att byta grepp, exempelvis för att svepa tillbaka.

Men en bredare skärm hade gett utrymme till ett större tangentbord, större bilder i våra flöden (Facebook, Instagram och så vidare), större bild för video och ett bättre landskapsläge. Om du är van vid en Iphone Plus-modell bör du räkna med att tangentbordsknappandet på Iphone X kräver märkbart mer precision.
Vi lär säkerligen få se en Iphone X Plus nästa år, så den som verkligen saknar Iphone Plus-storleken får hålla ut tag till.
Face ID
Face ID fungerar förvånansvärt bra även under dåliga ljusförutsättningar, och vi hade sällan problem med att Iphone X inte känner igen oss. Men det finns tillfällen då du vill kunna låsa upp telefonen utan att ha den vinklad mot ansiktet, och då går det sämre. Till exempel när den ligger på nattduksbordet, eller om du sitter i bilen och hållaren inte är vinklad mot dig. Touch ID på Iphone 8 fungerar blixtsnabbt, vi upplever Face ID en aning långsammare.Fantastisk – men knappast prisvärd
Det är ingen tvekan om att Iphone X är en riktigt bra produkt – det är en av de absolut bästa produkter Apple har släppt ifrån sig under senare år. Men ”riktigt bra produkt” och ”prisvärd” är två olika saker. Vill du lägga minst 11 500 kronor på en Iphone lär du inte bli missnöjd, men att kalla den prisvärd vore fel.
Trots många positiva sidor såsom en lysande skärm, en bra kamera, helt okej batteritid, och oslagbara prestanda, är det fortfarande för mycket pengar. Smärtgränsen är olika för alla, men någonstans kring 10 000 kronor hade känts som ett rimligare pris.
Mycket av tekniken från Iphone X lär sippra ned till billigare modeller i framtiden och vi hoppas innerligt att ryktena om en billigare Iphone X med lcd-skärm besannas under 2018. Att få den här formen och skärmstorleken i samma prisklass som Iphone 8 skulle göra den prisvärd.
Omdöme
Större skärm i en mindre form visar sig vara en bra trend i smartphone-världen. Iphone X är för det mesta bekväm att använda, men har ändå alla de topp-specifikationer vi är vana med från Iphone Plus. Iphone X är ett lyxigt och riktigt bra val för den som har råd, men inte ett måste för alla att köpa just i dag.
Läs även: Allt vi vet om Iphone 11
Fakta: Iphone X
Lagringskapacitet: 64/256 GB
Färger: Silver eller rymdgrå.
Skärm: Super Retina HD-skärm, 5,8 tum oled. 2 426 x 1 125 pixlar (458 ppi). True Tone. P3-färger.
Processor: Apple A11 Bionic, 6-kärnig med inbäddad rörelsecoprocessor (M11)
Kontrast: 1 000 000:1
Ljusstyrka: 625 cd/m2
Batteritid: 21 h samtal, 12 h surf. Trådlös laddning med Qi-laddare. Stödjer snabbladdning, upp till 50 procent på 30 minuter.
Bakre kamera: Dubbel 12 megapixel med vidvinkelobjektiv (bländare ƒ/1,8) och teleobjektiv (bländare ƒ/2,4), optisk bildstabilisering på både kameror.
Frontkamera: 7 Mpixel (bländare ƒ/2,2)
Mått: 70,9 x 143,6 x 7,7 mm
Vikt: 174 gram
Vattentålig: Ja, IP67-klassad
Tillverkare: Apple
Pris: 11 490 kronor (64 GB), 13 190 kronor (256 GB).

Skärmen
Face ID
Godkänd batteritid

Priset
Många appar som behöver anpassas till den nya skärmen
Första testet av Iphone X
Den Iphone vi alla har väntat på är slutligen här. För första gången sedan 2014 håller vi i en Iphone som känns helt ny. Med en framsida som nästan bara är en skärm, baksida i glas och den klassiska ramen runtom telefonen, här i stål. På silvermodellen är stålet ofärgat, på den svarta modellen är det lite mörkare. Greppet är bättre än på tidigare aluminiumvarianter av Iphone, men vi kommer nog ändå vilja ha ett skal på den. Att byta skärmen är dyrt och baksidan ännu dyrare, bland annat på grund av tekniken för den trådlösa laddningen.Kameran på baksidan är vertikalt placerad, vilket ska vara extra bra för appar som använder sig av augementet reality. På framsidan finns en ännu bättre ”selfie-kamera” nu också med porträttläge.Kvar på framsidan blir alltså bara en enda stora skärm. Och vilken skärm det är.

På vänstersidan hittar vi volymknappar och mute-knappen, och på undersidan lightning-kontakten (men så klart inget hörlursuttag). På högersidan finns en lite större sidoknapp än vanligt, som för att förtydliga att den nu fått flera uppgifter som hemknappen tidigare hade. Nu både stänger vi av och sätter på skärmen härifrån, aktiverar Apple Pay och väcker Siri.
Läs även: Vi testar Iphone 8 och 8 Plus
Längst ned på framsidan finns ingen hemknapp, men väl en ”hemindikator” som nu sköter multitasking och hjälper dig att gå tillbaka till hemskärmen. Kvar på framsidan blir alltså bara en enda stora skärm. Och vilken skärm det är.
Skärmen
För första gången i en Iphone hittar vi en oled-skärm. Svärtan är, som sig bör hos en oled-skärm, väldigt imponerande, men färgerna är också väldigt balanserade (trots att det är en Samsung-skärm vi talar om). Apple säger sig ha gjort mycket för att utveckla skärmen efter eget tycke och smak.Det är också den skarpaste Iphone-skärmen hittills. Vi kan för första gången, på riktigt, inte urskilja pixlarna. Skärmen ser dessutom ut att vara laminerad ännu närmare glaset än tidigare, skärmens innehåll ser nästan ut att lämna skärmen och ser snudd på overklig ut de första gångerna vi håller i Iphone X.

Här finns också true tone, vilket ger en lite varmare skärm i mer dunkelt ljus, och som tidigare P3-färger. Betraktningsvinklarna är generellt sett bra, men i vissa vinklar uppstår en lätt rosa ton i skärmens utkanter och runt sensorhuset på framsidan. Vi ska hålla ögonen på det här. I övrigt är det här en riktigt, riktigt bra skärm.

Vissa av Apples egna appar är inte anpassade i landskapsläge till den nya skärmen. I exempelvis Kalender-appen går mycket yta till spillo.

Appmakare världen över har alltså ett digert jobb framför sig att anpassa innehållet efter både flärpen i topp, och hemindikatorn i botten. Det kommer helt enkelt bli en (förhoppningsvis kort) period av appar med lustigt utseende.
IOS 11
IOS 11 är i stort sett likadant på Iphone X som Iphone 8, men utan hemknapp måste vi lära oss vissa nya gester för att gå hem och aktivera multitasking. Efter en stunds övning känns det snart väldigt naturligt att använda de nya gesterna. Vissa saker går till och med bra mycket snabbare än tidigare, som att svepa längs med hemindikatorn för att byta app till föregående app (det fungerar precis som att svepa med fyra fingrar på en Ipad för att byta app).Läs även: Test och alla nyheterna i IOS 11
En sak som genast känns som en nedgradering är att det blir svårare att nå Kontrollcenter. På Iphone 8 är det enkelt att bara dra tummen upp från nederkanten och genast nå våra viktigaste kontroller. Med Iphone X måste vi flytta fingret ända upp till det högra hörnet för att dra ned Kontrollcenter, och det blir rejält högt upp eftersom skärmen nu går längre upp på enheten. Det går dock att aktivera ett särskilt läge som tar ned innehållet på skärmen (som på äldre Iphone-modeller), vilket gör förfarandet något enklare.
Formen
Iphone X befinner sig rent storleksmässigt mellan Iphone 8 och Iphone 8 Plus, men med större skärm än på någon av modellerna. Skärmen är något smalare än på Iphone 8 Plus.
Vi slipper de tidigare stora skärmkanterna som tog upp plats utan att ge något tillbaka till användaren, och den som vill ha en stor skärm men inte en jättemobil som Iphone 8 Plus verkligen är, lär hitta rätt i Iphone X. För första gången får vi också en mindre Iphone med dubbelkamera.

Face ID
Ditt ansikte ersätter dina fingrar som inloggningsmetod i Iphone X. Vår förhoppning för Face ID är så klart att det ska bli ännu bättre än Touch ID, inte bara en ersättning av det. Och efter de första timmarna vågar vi hoppas på att det också är fallet.
Inställningsprocessen är enklare än för Touch ID. Vi rör helt enkelt vårt huvud i en cirkelrörelse istället för att dutta alla våra fingrar fem, tio gånger på hemknappen. Vi testar att logga in i svagt ljus, i starkt ljus, utomhus och inomhus och det fungerar varje gång.
Läs även: Allt du behöver veta om Apple Face ID
Det är dock inte omedelbart. Det tar upp till en sekund innan Face ID har läst av vårt ansikte, men det går åtminstone inte långsammare än Touch ID. Och i praktiken bör det i de flesta fall gå lika snabbt som Touch ID eftersom vi bara behöver svepa upp på skärmen.
Det är fortfarande en skrämmande snabb processor. Vi talar om prestandasiffror i Macbook Pro-nivå.
Tack vare oled-skärmen kan vi också väcka skärmen med bara ett tryck, exempelvis när den ligger på ett bord. Face ID kräver dock en viss vinkel för att kunna läsa av vårt ansikte. Ligger mobilen platt på ett bord behöver vi flytta närmare telefonen eller vinkla upp den något.
Face ID är inte perfekt, men det är inte Touch ID heller. Då och då lär vi få knappa in lösenkoden ändå, men de första timmarnas användning av Face ID bådar gott. Hur Face ID står sig i längden och presterar i flera miljöer får vi återkomma till.
Prestanda
Iphone X använder samma A11 Bionic-processor som Iphone 8, så det är inga större nyheter här. Iphone X har fler pixlar att driva än Iphone 8 Plus, men det är fortfarande en skrämmande snabb processor. Vi talar om prestandasiffror i Macbook Pro-nivå.

A11 Bionic är så monstruöst snabb att det nästan inte går att utnyttja kraften i dagsläget. Men kraften finns här dels som en framtidsförsäkring, dels för att mäkta med de ar-appar som Apple tror starkt på.
Kamera och batteritid
Kameran är i stort sett densamma som i Iphone 8 Plus, men vi bör i Iphone X få en mer pålitlig kamera i miljöer med sämre ljus. Dels för att bländaren på tele-objektivet är på f/2.4 (mot f/2,8 i Iphone 8 Plus), dels för att både tele- och vidvinkelobjektiv är optiskt bildstabiliserade.
För den som vill ha det senaste är valet enkelt – det här är världens bästa Iphone.
Att även frontkameran numera har stöd för porträttläge är ännu en bonus. Vi kommer återkomma med ett mer detaljerat kameratest vid ett senare tillfälle, men Iphone X frontkamera och bakkamera är utan tvekan de bästa kamera som suttit i en Iphone.
Läs även: Bästa kameramobilen – stort test
Batteritiden kan vi ännu uttala oss om då vi använt då de första timmarna med en ny mobil knappast motsvarar vanlig, vardaglig användning. Apple utlovar dock bättre batteritid än Iphone 7, men en timme sämre surftid än Iphone 8 Plus. Även här får vi lov att återkomma.
Är allt det här värt 11 495 kronor? I slutändan är det naturligtvis upp till var och en att avgöra, men det är väldigt mycket pengar för en Iphone. Men så är det också en otroligt avancerad enhet, och på många sätt mer teknikspäckad än även en Macbook Pro. För den som vill ha det senaste är valet enkelt – det här är världens bästa Iphone. För andra bjuder Iphone 8 Plus nästan lika mycket, men i en äldre mindre framtidsdoftande form.
Omdöme
Iphone X är en hypersnabb, lyxig, dyr, och – för första gången på länge – en väldigt annorlunda Iphone. Det här är det bästa Iphone som går att få tag på, men också den dyraste. En Iphone 8 eller Iphone 8 Plus ger mycket av det Iphone X har, till ett lägre pris. Men vill du har framtidens Iphone är valet enkelt.
Fakta: Iphone X
Lagringskapacitet: 64/256 GB
Färger: Silver eller rymdgrå.
Skärm: Super Retina HD-skärm, 5,8 tum oled. 2 426 x 1 125 pixlar (458 ppi). True Tone. P3-färger.
Processor: Apple A11 Bionic, 6-kärnig med inbäddad rörelsecoprocessor (M11)
Kontrast: 1 000 000:1
Ljusstyrka: 625 cd/m2
Batteritid: 21 h samtal, 12 h surf. Trådlös laddning med Qi-laddare. Stödjer snabbladdning, upp till 50 procent på 30 minuter.
Bakre kamera: Dubbel 12 megapixel med vidvinkelobjektiv (bländare ƒ/1,8) och teleobjektiv (bländare ƒ/2,4), optisk bildstabilisering på både kameror.
Frontkamera: 7 Mpixel (bländare ƒ/2,2)
Mått: 70,9 x 143,6 x 7,7 mm
Vikt: 174 gram
Vattentålig: Ja, IP67-klassad
Tillverkare: Apple
Pris: 11 490 kronor (64 GB) hos CDON, 13 190 kronor (256 GB).

Skärmen
Kamerorna
Face ID verkar pålitligt
Prestanda

Priset!